![]() |
|
|
|||||||
| Zarejestruj | FAQ | Lista użytkowników | Kalendarz | Chat | Szukaj | Dzisiejsze posty | Oznacz fora jako przeczytane |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Wygląd |
|
|
#1 | ||
|
Assassin Sectt
Data rejestracji: Jun 2007
![]() ![]() Upomnień: 1 Ostrzeżeń : 11 Banów : 1 |
Cześć! W tym temacie rozmawiamy o tej stronie - http://pawelsygnowski.info/index.php z jednym wyjątkiem:
otóż nie rozmawiamy o stronie jako reklamie, jednak o informacjach na tej stronie zawartych a więc, nauka szybkiego czytania. Moja Historia: Zawsze myślałem że wskaźnika używają małe dzieci aby nie zgubić się w tekście (np. podczas czytania na głos). Jednak po przeczytaniu pierwszego artykułu zawartego na stronie, zmieniłem zdanie i zacząłem czytać dalej. Lektura była dość nudna, bowiem sposób nauczania(Pawła Sygnowskiego) jest długi i rozwięzły... Po tym jak przeczytałem wszystko, zdecydowałem przeczytać krótką książkę; Zdziwiło mnie to ponieważ stronę tekstu czytałem maksymalnie 10 sekund co wywarło na mnie niezwykłe wrażenie(pozytywne). Od teraz czytanie lektur jest przyjemnością i mam więcej czasu wolnego(w sensie szybkiego przeczytania lektury) =) Moje ulubione artykuły (autorem ich jest Paweł Sygnowski) Jak zwiększyć swoją szybkość czytania? Szybkie notowanie za pomocą Map Myśli (ang. Mind Mapping) Daj mi 20 minut swojego czasu i zwiększ swoją szybkość czytania o 386%! Wyraźcie swoją opinię na ten temat
|
|
| A | |
|
|
|
|
|
#2 | |||
|
Wymiatacz
Data rejestracji: Jan 2007
![]() ![]() Ostrzeżeń : 4 |
Cytuj:
Niby mialem po 2 tekscie miec jakis cudny wynik, a mam dokladnie taki sam. Mysle, ze to jest prawda, ale nie wszystkim dane bedzie tak szybko czytac jak on tam napisal,a pewnie polepszy sie to tylko trche |
|||
|
|
|
|
|
#3 | ||
|
Wymiatacz
Data rejestracji: Dec 2008
![]() Upomnień: 2 Ostrzeżeń : 2 Punkty ostrzeżeń: 30 |
Miałem jeszcze słabszy wynik w drugim teście niż w pierwszym. Przez to rezygnuję z dalszego próbowania poprawienia szybkosci czytania
|
||
|
|
|
|
|
#4 | ||
|
Assassin Sectt
Przeczytajcie to http://www.pawelsygnowski.info/blog/?p=109
Z mojej strony mogę to inaczej wytłumaczyć: Bierzemy jakiś wskaźnik (długopis np.) i w tekście patrzymy na środkowy wyraz w danej linijce. Wskaźnikiem prowadzimy od lewej do prawej strony tekstu(wersu, i wskaźnik musi iść pod linijką którą czytamy). W ten sposób nie "jeździć" oczami od lewej do prawej tylko patrzec sie na srodek linijki i jechac wskaznikiem w jednolitym tempie.. Mi to pomoglo poniewaz zamiast czytac po wyrazie widze tylko srodek linijki (tekstu) a gdy wskaznikiem "jade" rozumiem cala linijke (nie tylko srodek) =)
|
|
|
|
#5 | ||
|
Mega wymiatacz
Data rejestracji: Dec 2007
Położenie: Strzelce Opolskie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Upomnień: 1 Ostrzeżeń : 12 |
Ta ja tak samo w drugim tekście gorzej po zrobieniu tych ćwiczeń. Wystarczy często czytać i tyle, a nie jakieś metody aby kasę z ludzi czerpać.
|
||
|
|
|
|
|
#6 | ||
|
PoSZeRaCZ JoGurtuF:*
|
Używasz kursora myszki jako wskaźnika do czytania w internecie?
Ostatnio zmieniony przez piorunek098 : 24-01-2010, 01:10. |
||
|
|
|
|
|
#7 | ||
|
Assassin Sectt
Tak, dzięki temu dużo szybciej czytam jednocześnie rozumiejąc 70%
"Ile masz cech, ile imion masz, Tego nie wiem... Mam nadzieję, że znajdę Cię Niedaleko tam i uwierzę I uwierzę bezgranicznie w nas, Że już Ciebie mam Bezgranicznie tak..." Ostatnio zmieniony przez Kokolik : 29-01-2010, 19:38. |
||
|
|
|
|
|
#8 | ||
|
Gaduła+
Data rejestracji: Jul 2009
Położenie: Outlawowo
![]() Upomnień: 3 Ostrzeżeń : 1 Punkty ostrzeżeń: 10 |
Ciekawe, ja z reguly czytam wolniej zeby wszystko zrozumiec. Ale ja czytam ksiazki ktore mnie ciekawia i przez to moge dluzej nacieszyc sie ksiazka :)
|
||
|
|
|
|
|
#9 | ||
|
Assassin Sectt
Refresh =)
|
|
|
|
#10 | ||
|
Notoryczny Miotacz Postów
Data rejestracji: Jan 2009
Położenie: Leszno
![]() ![]() ![]() ![]() Upomnień: 2 Ostrzeżeń : 9 |
|
||
|
|
|
![]() |
| Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (użytkowników 0 oraz gości 1) | |
| Narzędzia tematu | |
| Wygląd | |
|
|