![]() |
|
|
|||||||
| Zarejestruj | FAQ | Lista użytkowników | Kalendarz | Chat | Szukaj | Dzisiejsze posty | Oznacz fora jako przeczytane |
![]() |
|
|
|
Narzędzia tematu | Wygląd |
|
|
#1 | ||
|
Mega wymiatacz
Data rejestracji: May 2007
Położenie: 51*06N, 17*02E
Ranga: Zasłóżony
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ostrzeżeń : 2 |
Witam, (aktualna wersja: 2.30, dostosowana pod Tibię 8.61)
Do czego owy program służy? Jest to narzędzie przygotowane do profilaktycznego sprawdzania plików pod względem ich bezpieczeństwa, a także do stałej ochrony haseł w pamięci gry. NIE istnieje dotchczas żaden keylogger, który potrafiłby ominąć zabezpieczenia KeyFindera Ciekawsze funkcje programu: 1) Stałe kodowanie haseł w czasie rzeczywistym: programy które odczytają hasła z gry, nie będą w stanie ich rozkodować2) Wbudowana w grę BEZPIECZNA klawiatura ekranowa W przeciwieństwie do jakiejkolwiek innej klawiatury ekranowej, tutaj nie da się przechwycić komunikatów przesyłanych do gry.3) Skanowanie heurystyczne rozpoznawanie keyloggerów zanim zostaną skatalogowane, tylko na podstawie ich budowy.4) Skanowanie procesów skanuje już włączone programy.5) Automatyczna aktualizacja wystarczy 1 kliknięcie by sprawdzić czy nie ma nowszej wersji.6)Dodatkowo: -Usuwanie wpisów keyloggerów z rejestru. -Skanowanie całch folderów. -Możliwość uruchomienia programu w 3dniowej, w pełni funckjonalniej wersji Trial. Aktualny wygląd programu: Podstawy działania aplikacji: Program nie skanuje plików innych niż: *.exe, *.bat, *.com, *.scr, *.pif, *.dll. Jest to bezpieczne założenie, ponieważ są to jedyne typy plików wykonywalnych, które mogą zainfekować nam system (+biblioteka, która może zostać podpięta). Należy pamiętać, że archiwa również nie są skanowane. Aby przeskanować ich zawartość, należy najpierw dane archiwum rozpakować i postąpić jak na powyższym schemacie. Lista rozpoznawanych keyloggerów na dzień 25 sierpnia 2010:
Pliki / strona: KeyFinder 2.30 (Link do aktualnej, oficjalnej strony programu.) Film (z wersji 1.4x): ![]() Klawiatura ekranowa (mała): ![]() Klawiatura ekranowa (duża): ![]() Garść informacji: -Program napisany w Turbo Delphi, -Niektóre funkcje dodatkowo płatne (mała zachęta dla autora?) -Program sprawdzony pod systemem Windows 7 / XP / Vista / 2000. -Wersja Trial jest w pełni funkcjonalna. -Wersja "DEMO" wykrywa tylko 60% zagrożeń. -Przystosowany pod Tibię 8.61 A teraz najważniejsze: Nie chcę brać żadnej odpowiedzialności, za złe zakwalifikowanie pliku "jako bezpiecznego". Większość keyloggerów powinna zostać poprawnie wykryta, jednak nie przeczę, że istnieją wirusy, których nie mam w bazie programu. Co nie zmienia faktu, że kodowanie hasełw pamięci + klawiatura ekranowa i tak ochroni Was od hacka :) Change log: Wersja 1.1: -Dodana klawiatura ekranowa, -Wzmocniony algorytm kodowania haseł, -Przepisane pewne fragmenty programu, Wersja 1.11: -Dodany nowe sygnatury keyloggerów, -Możliwość wyłączenia klawiatury ekranowej, Wersja 1.2: -Dodane nowe okienko wyświetlające ważne informacje od autora, -Całkowicie automatyczne sprawdzanie wersji programu. Wersja 1.32: -Zmieniona polityka programu. Wprowadzona wersja demo. -Inny interfejs zarządzania kontem. Wersja 1.41: -Program dostępny również na licencji Trial. Wersja 1.42: -Aktualizacja do Tibii 8.53 -Poprawiona ważna literówka. Wersja 1.44: -Aktualizacja do Tibii 8.54 Wersja 2.01: -Zmieniony wygląd programu (+zestaw skórek), -Duża ilość funkcji przepisana na nowo, -Ulepszona komunikacja z serwerem, -Wynik skanowania oparty również na podstawie skanera Virustotal, -Zarządzanie kontem bezpośrednio z poziomu programu. Wersja 2.11/2.12: -Update do nowej wersji Tibii. Wersja 2.20: -Update do nowej wersji Tibii. -Rozpoczęcie prac nad zmianami w programie. Wersja 2.30: -Update do nowej wersji Tibii. -Dodana opcja "dużej klawiatury ekranowej". -Zmieniony algorytm kodowania, na szybszy i dokładniejszy. -Dodane nowe sygnatury wirusów. ____________________________________________ Sprostowanie odnośnie antywirusów: Mój program, aby móc chronić grę, potrzebuje stosować metody, które antywirusom mają prawo wydać się podejżane. Mówię tu o: -pobieraniu listy procesów, -kasowaniu niebezpiecznych plików, -automatyczna aktualizacja (automatyczne łączenie z internetem), -itd. To wszystko razem daje taką mieszankę, że średnio 4~ antywirusy, w tym NOD, oznaczają go jako "potencjalnie nieznany wirus". Zadziałała w tym momencie heurystyka: na podstawie budowy programu, antywirus wolał uznać mój program za wroga i się go pozbyć. Niestety niesłusznie. Jeśli chcesz z niego korzystać, a Twój antywirus go blokuje, zwyczajnie dodaj program do wykluczeń, a KeyFinder będzie mógł pracować bez przeszkód. Ostatnio zmieniony przez Ar'buz : 25-08-2010, 16:28. Powód: Update |
||
|
|
|
| A | |
|
|
|
|
|
#2 | ||
|
|
Programik czysty i wg. mnie dobry. Zrobiłem test. Sciągnąłem 10 keyloggerów (takich jak MDW na wojnie, itp :P) i wszytskie wykrył. Gz!
|
||
|
|
|
#3 | ||
|
Nowy
Data rejestracji: Jun 2006
![]() Ostrzeżeń : 5 |
Plik zostal zeskanowany na stronie
hssp://virusscan.jotti.org/ ss=tt ---- Scan taken on 01 Aug 2008 14:06:10 (GMT) A-Squared Found nothing AntiVir Found nothing ArcaVir Found nothing Avast Found nothing AVG Antivirus Found nothing BitDefender Found nothing ClamAV Found nothing CPsecure Found nothing Dr.Web Found nothing F-Prot Antivirus Found nothing F-Secure Anti-Virus Found nothing Fortinet Found nothing Ikarus Found nothing Kaspersky Anti-Virus Found nothing NOD32 Found nothing Norman Virus Control Found nothing Panda Antivirus Found nothing Sophos Antivirus Found nothing VirusBuster Found nothing VBA32 Found nothing ---- Raczej czysty ;p |
||
|
|
|
|
|
#4 | ||
|
*: Dziubuś :*
Data rejestracji: Apr 2007
![]() Ostrzeżeń : 11 |
|
||
|
|
|
|
|
#5 | ||
|
|
Powiem wam że... działa!
OwnTibie z silnika na otsie wyrwało :> Pozdro... <pod wrażeniem> Edit: Szybkość programu? Mioooodzio! Folder z Tibią, mapami, NG (~80mb) - scan trwał 1s! Programik ZAJE*ISTY! Ostatnio zmieniony przez -==Morpheus==- : 01-08-2008, 16:17. |
||
|
|
|
#6 | ||
|
Wymiatacz
Data rejestracji: Mar 2008
Położenie: Białystok
![]() Ostrzeżeń : 13 Banów : 1 |
Dzięki za pomoc dzięki temu programowi usunołem keyloggera i juz nie będe miec hacków ;D
WIELKIE THX :***** |
||
|
|
|
|
|
#7 | |||
|
Bezzębny Paranoik
|
Cytuj:
|
|||
|
|
|
|
|
#8 | ||
|
|
Program dobry, naprawdę dobrze się spisuje. ;]
Cieszy mnie bardzo jego szybkość Pozdro. Gimm Edit: LOL wykrył mi OwnTibie w folderze z grami Oo. Już wiem czemu miałem ostatnio Hacka ;/ Ostatnio zmieniony przez Gimm : 01-08-2008, 16:43. |
||
|
|
|
#9 | |||
|
Mega wymiatacz
Data rejestracji: May 2007
Położenie: 51*06N, 17*02E
Ranga: Zasłóżony
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ostrzeżeń : 2 |
Cytuj:
#~up: Co do wkyryć niebezpiecznych plików. W 95+% przypadków powinny to być prawidłowe wykrycia. W programie umieściłem próbki kodów wszystkich keyloggerów. Jednakże, jeśli ktoś podejrzewa, że program wykrywa fałszywe zagrożenie - może mi przesłać w pw link do owego pliku, a ja ręcznie sprawdzę czy to faktycznie błędne rozpoznanie. Jeśli okaże się to prawdą - poprawię swój program na tyle, aby wyeliminować wszelkie błędy. Ostatnio zmieniony przez Ar'buz : 01-08-2008, 16:49. |
|||
|
|
|
|
|
#10 | ||
|
Maniakus Totalis
Data rejestracji: Apr 2007
Położenie: Częstochowa
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ostrzeżeń : 9 |
Interesujace zassalem i patcha do gry (30 mb) przeskanowalo w 10 sec. Mysle ze programik sie przyda. Thanks.
|
||
|
|
|
![]() |
|
| Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (użytkowników 0 oraz gości 1) | |
| Narzędzia tematu | |
| Wygląd | |
|
|