PDA

Pokaż Pełną Wersję : Auto Exp w Tibia Auto 1.8.2

Strony : [1] 2

Feomthar Dalgon
19-03-2006, 09:08
Witam w tym oto moim pierwszym poradniku opisującym Działanie i przygotowanie się do użycia cave-bota w Tibia Auto.
Niektóre fragmenty będą tłumaczeniem tekstu znajdującego się w manualu, który jest po angielsku.
Link 1 do Tibia Auto 1.8.2 (http://rapidshare.de/files/15354160/2006-03-12_1_8_2-bvbxoivoui.zip.html)
Link 2 do Tibia Auto 1.8.2 (http://www.megaupload.com/?d=JJ1U3X8L)
Link 3 do Tibia Auto 1.8.2 (http://www.gmailhost.com/khanar/1.8.2.rar)

UWAGA Tibia Auto działa tylko na Windows XP
Masz problemy z uruchomieniem Bot'a ? Sprawdź tu. (http://forum.tibia.org.pl/showpost.php?p=898168&postcount=108)

Uruchamianie bota:
1)Pobierasz Tibia Auto 1.8.2 (link na górze)
2)Rozpakowujesz zawartość do katalogu głównego Tibii
3)Uruchamiasz Tibie
4)Logujesz się wybraną postacią
5)Uruchamiasz tibiaauto.exe
6)Wybierasz z listy postać
http://img211.imageshack.us/img211/9291/136nj.jpg
7)Klikasz OK
8.)Klikasz OK
http://img53.imageshack.us/img53/9380/140bf.jpg
9)Bot już jest uruchomiony

Oto opis funkcji bota
http://img53.imageshack.us/img53/5348/17ff1.jpg

1)Show Map:
http://img65.imageshack.us/img65/938/42qq.jpg
Zaznaczasz „Extended reserch Map” dzięki temu bot tworzy swoją własną mapę terenu.
Po zaznaczeniu trzeba poruszyć sie po całym terenie, w którym chciałbyś później expić.
http://img91.imageshack.us/img91/1176/30ub.jpg

2)Auto Attack
http://img95.imageshack.us/img95/9841/60ef.jpg
W górnej części części wpisz potwory, które chciałbyś atakować. Wpisz również te, które mogłyby być zlurowane z pobliskich okolic,no chyba, że chcesz być przez jednego takiego zabitego.
http://img75.imageshack.us/img75/2476/50te.jpg
Auto follow mode: Follow mode taki jak w Tibii.
Suspend when can’t
attack for 30s: dzięki temu unikasz problemów z “There is no way”
Don’t attack when enemy
on screen: Atakuje tylko kiedy nie ma żadnej innej postaci na ekranie. Dobre przeciwko GM’om, ale możesz zostać zabity przez potwory, jeśli ktoś sie ciebie uczepi.
Consider monsters in range: Będzie atakowało tylko te potwory, które są w zaznaczonej odległości. Odległość liczona jest w polach kwadratowych.
Stick to monster: Będzie atakowało jednego potwora aż do jego śmierci zamiast,losowych ataków.
Attack only monsters attacking you: Atakuje tylko potwory, które mają zamiar cię zaatakować.
Force monster attack when attacked: Atakuje potwora który aktualnie cie atakuje.
Attack mode: Wybierasz rodzaj atakuje, którktórym masz walczyć.
Waypoint select mode:
- Random: losowo porusza sie pomiędzy wybranymi waypointami
- Round-Robin: rusza się pokoleji między wybranymi waypointami

Waypoint Walker: Tutaj wybierasz miejsca (waypoints) pomiędzy który będziesz przemieszczał się.
Waypoint'y dodajesz przez naciśnięcie [>>>] ,a usuwasz je zaznaczająć jeden i klikając [<<<]
Najprościej mówiąc Waypointy ustawiasz poprzez ustawienie postaci w punkcie A ,dodanie tego punktu do listy waypointów i przemieszczenie sie do punktu B i dodanie go również. Po aktywowaniu cavebota ,bot będzie poruszał sie właśnie między tymi punktami. Sprubuj ustawić kilka dodatkowych waypointów pomiędzy drogą expienie aby nie spowodować "zacięcia się" bota.
http://img155.imageshack.us/img155/5995/73rl.jpg

Map Used:
- Tibia Auto map: Używa Map wykonanych, przez bota podczas używania funkcji “Show Map”,pozwala na poruszanie się w górę/dół.
- Tibia client map: Używa Mapy klienta, Tibii co pozwala ominąć używania funkcji “Show Map”,omija przeszkody typu fieldów itp. Nie można poruszać się w górę/dół.
Stand Still after reaching waypoint for [s]: Ustalasz ile postać ma stać w miejscu po dotarciu do waypoint’a

Corpse Looting:
Loot capacity limit: Limit Cap do którego będzie zbierał loot.
Loot food/GP/worms: Zbiera jedzenie/GP/Robaki.
Loot in bags: Podczas lootowania otwiera również bagi znalezione w potworze.
Loot custom: Zbiera pozostałe przedmioty ,które można wybrac w fukcji Item Config
Eat from corpse: Zjada jedzenie wprost z ciała potwora.

Enable cavebot – Aktywuje funkcje

3)Spell Caster
http://img301.imageshack.us/img301/7806/84he.jpg
Funkcja która udostępnia automatyczne rzucanie czarów, dzięki czemu nabijamy podczas expa magic level lub leczymy się jeśli potwory zadadzą nam za dużo obrażeń.

a)Mana:
Cast when mana above: XXX - rzuć kiedy mana osiągnie XXX
Spell to cast – wpisz nazwe zaklęcia

B)Life
Cast when life below XXX – rzuć kiedy życie będzie poniżej XXX
Spell to cast – wpisz nazwe zaklęcia uzdrawiającego

Enable spell caster – Aktywuje funkcje

4)Rune Maker
Auto Robienie Run, otwieramy plecak i wstawiamy parę danych a po chwili bot zaczyna już robić runy.
http://img222.imageshack.us/img222/3281/09ji.jpg
Rune Spell – nazwa zaklęcia runicznego, które, z którego chcesz korzystać
Soul Points – Wpisz ilość Soul Pointsów które wymaga wcześniej wybrane zaklęcie
Mana Limit – Wpisz ilość many, od jakiej bot ma rzucać zaklęcie
Rune Mana – Wpisz ilość Many, które zużywa zaklęcie

Total blank runes – całkowita ilość blanków
Food for – Wyliczony czas ,do kiedy starczy ci jedzenia
Blanks for – Wyliczony czas , do kiedy starczy ci blanków

Make two runes at once – Robi 2 runy na raz, zamiast pojedynczo
Use arrow slot if hands busy – używa miejsca na strzaly aby zwolnić miejsce blank rune
Use mana to the maxium when limit reached – Robi runki dopiero kiedy mana osiągnie maximum i wtedy robi je aż do końca many
Premium Player (for stats only) – Zaznacz jeśli masz promocje ,poprawia tylko statystyki

Enable rune maker – Aktywuje funkcje

5)Auto Restack
Dzięki tej funkcji bot będzie automatycznie zbierał i uzupełniał amunicje.

http://img235.imageshack.us/img235/5852/92xn1.jpg

Ammo to restack – Rodzaj amunicji do uzupełniania
Restack ammo at – uzupełnia amunicje jeśli jej ilość będzie poniżej ....
Restack ammo to – uzupełnia amunicje do .....

Throwable to restack – Rodzaj broni miotanej do uzupełnienia
Restack throwable at – broń miotaną jeśli jej ilość będzie poniżej ...
amunicje jeśli jej ilość będzie poniżej ....
Restack throwable to - kiedy już uzupełnia broń miotaną to uzupełnia ją do....

Pickup throwable – zbieraj bronie miotane z ziemi
Spears pickup area – zbiera broń miotaną w określonych kierunkach
Move items covering throwable – przesuwa ciała ,śmieci itp aby zebrać broń miotaną pod nimi

Enable restacking – Aktywuje funkcje

6)Enable Light
Dzięki tej fukcji uzyskuje światło na pełny ekran

7)Auto grouping
Auto grupowanie przedmiotów tego samego typu

8.)Food Eater
Automatyczne spożywanie jedzenia znajdującego sie w twoim otwartym plecaku

9)Item Config
Tutaj możemy ustalić jakie „inne” przedmioty cavebot będzie zbierał podczas auto-expienia.
http://img79.imageshack.us/img79/5387/108wr.jpg
Aby dodać jakiś przedmiot należy włączyć plik tibiaauto-items.xml znajdujący sie w katalogu
X:/Tibia/mods
http://img83.imageshack.us/img83/8370/113gl.jpg

Na samym dole pliku znajduje się cześć <looted>, w której znajduje sie lista pozostałych przedmiotów, które lootować ma bot.
Można dodać sobie jakiś z obszernej listy znajdującej sie w górnych częściach pliku.
I po dodaniu to ma wyglądać w ten sposób:

http://img87.imageshack.us/img87/6712/125aq.jpg

10)Load/Save Config
Wystarczy tylko nacisnąć aby załadować/zapisać ustawienia które używałeś teraz.
Przydatne ponieważ nie trzeba za każdym razem ustawiać cavebota.

Mam nadzieje że dzięki temu poradnikowi dacie sobie radę w ustawieniu cavebota w Tibia Auto.
Ale oczywiście jeśli macie jakieś problemy prosze pisać na PW lub tutaj.
Jako przykład napisze że w 6 dni nic nie robiąc oprócz ustawiania bota zdobyłem od 8 do 20 lvlu.

Silnikos
19-03-2006, 09:10
Ładnie opisany, choć to w większości tłumaczenie. Swoja droga raczej nie znajdzie się w artykułach, bo jest o TibiaAuto. ;]

Thrawn
19-03-2006, 09:11
Czytelny obszerny poradnik jednak osoby ktore znaja "inglisz" nie przyda sie

Feomthar Dalgon
19-03-2006, 09:16
Ładnie opisany, choć to w większości tłumaczenie. Swoja droga raczej nie znajdzie się w artykułach, bo jest o TibiaAuto. ;]

To od kiedy tibia.org stało sie TBI.org ? Ja rozumiem że TBI jest pod patronatem tibia.org ale to chyba nie oznacza że nie można mówić o innych botach tutaj.

@edit:
Co do tłumaczeń to tłumaczenia z Manuala znajdują sie tylko w części Auto Attack

Czytelny obszerny poradnik jednak osoby ktore znaja "inglisz" nie przyda sie

Przeszukaj sobie działy:
-Pomoc w Tibii
-OWION
-Hyde Park
-temat: Pomoc w różnych botach do Tibii

^Jak sie poczyta to nie może wydawać że nikt nie zna. I po to własnie napisałem poradnik aby nie bylo spamu w tamtych działach.

GKS_Bełchatów
19-03-2006, 09:22
wlasnie tego szukalem :) repucik dla ciebie ode mnie... :) szukalem i nie moglem poradnika znalesc :P ide do kosciola...po kosciele przetestuje :)

GM Barteq
19-03-2006, 09:33
GDYBYŚ NAPISAŁ JAK TO ODPALIĆ TO OK :500: :500: :500: :500: :500: :514: :500: :592: :500: :514: :d:d :514: :d:d NAPISZ SZYBKO PLZ

P.S Plik czysty

Feomthar Dalgon
19-03-2006, 09:34
GDYBYŚ NAPISAŁ JAK TO ODPALIĆ TO OK NAPISZ SZYBKO PLZ

P.S Plik czysty

Hmmm
Zobacze zaraz to zrobie.

@edit:
Zrobione

GKS_Bełchatów
19-03-2006, 12:19
nie dziala mi -.- wlaczam tibie...loguje sie...jestem juz...wlaczam tibiaauto...wyskakuje mi postac...wybieram...i nic...tibia mi sie wylacza...uruchomilem ponownie system i przy wylaczaniu bylo cos tam ze zadanie trza zakonczyc...

nie uruchamia mi sie -.-

pomocy blags..

Wnuk ogra
19-03-2006, 12:20
Ja mam pytanie dotyczące podnoszenia spearów. Bo kiedy włączam tę opcję to speary przenoszone są do bp ale nie do łapki. Co mam zrbić żeby ta funkcja działała?

Bertian
19-03-2006, 12:32
calkiem ladnie napisane (0 bledow) :)
mysle ze przyda sie nie jednemu :P
ale uwaga na tibiaauto bo latwo bana mozna dostac ;p

maticzek
19-03-2006, 12:49
Swietna robota Feomthar Dalgon, Wielkie Gz dla ciebie ;)
Moze zacznie ubywac tematow typu: Tibia auto Halp czy PLAX TIBIA AUTo :D

Feomthar Dalgon
19-03-2006, 13:08
Ja mam pytanie dotyczące podnoszenia spearów. Bo kiedy włączam tę opcję to speary przenoszone są do bp ale nie do łapki. Co mam zrbić żeby ta funkcja działała?

Restack throwable at - ustaw tu np. 5 i dopiero jak ilość spearów w łapie będzie poniżej pięciu to zacznię ją uzupełniać z backpacka aż do ilości....
Restack throwable to ... do ilośći którą ustalisz tu

nie dziala mi -.- wlaczam tibie...loguje sie...jestem juz...wlaczam tibiaauto...wyskakuje mi postac...wybieram...i nic...tibia mi sie wylacza...uruchomilem ponownie system i przy wylaczaniu bylo cos tam ze zadanie trza zakonczyc...

nie uruchamia mi sie -.-

pomocy blags..

Musisz miec windows XP a tibia auto musi sie znajdować w głównym katalogu Tibii.

Wnuk ogra
19-03-2006, 13:20
@up
No i właśnie tak zrobiłem ale nic się nie dzieje tzn. podnosi speary do bp ale do łapy już nie;/ Co radzisz mistrzu?? :)

Khanar
19-03-2006, 13:24
TA jest i tak prostym botem. nie wiem na co ten poradnik. Jeśli ktoś nie umie przeczyać readme albo howto.pdf to nie powinien używać bota.

GKS_Bełchatów
19-03-2006, 13:28
Musisz miec windows XP a tibia auto musi sie znajdować w głównym katalogu Tibii.

spox juz dziala :D

edit: narazie musze pokapowac jak to dziala bo narazie jeszcze nie kumam :D

Mula pl
19-03-2006, 13:28
eeee ustwil na 18lvl n noc zeby exp wchodze rano 30% do 21lvl xD gz

Domaward Gomackmon
19-03-2006, 13:38
Może ktoś dać re-hosta bo sie nie chce pobierać!!

PILNE PLX!!

Feomthar Dalgon
19-03-2006, 15:12
@up
No i właśnie tak zrobiłem ale nic się nie dzieje tzn. podnosi speary do bp ale do łapy już nie;/ Co radzisz mistrzu?? :)

^wybrałeś tutaj Spear ?

TA jest i tak prostym botem. nie wiem na co ten poradnik. Jeśli ktoś nie umie przeczyać readme albo howto.pdf to nie powinien używać bota.

Niektórzy nie znają angielskiego....
I dla nich stworzyłem ten poradnik.

PILNE PLX!!

Już zaraz, linka podam w pierwszym poscie ,wiec zajrzyj później

Svenopol
19-03-2006, 15:36
poradnik extra! leci repucik :-) ale ja z tibiaauto nie korzystam już po tym jak na 73 lvl dostałem bana za tibiaauto :-(

Zaq
19-03-2006, 16:10
bardzo może się przydać
moim zdaniem przenieść do artykułów.
p.s pliki bez keyloggera?

deathplanter
19-03-2006, 16:49
Przejrzysty choć ryzykowny poradnik. Zastanawia mnie czy moderatorzy działu przeniosą,po tych wszystkich plotkach o Tibia Auto...
Nie wiem,moim zdaniem tutaj już kończy się uczciwa rywalizacja a zaczyna wojna robotów. Taki offtoic,ciekawe czy Cipsoft zaostrzy kary za cheating...

Exudio Gold
19-03-2006, 17:21
A mnie to nie działa... poprostu jak wybiorę postać, to nic się dalej nie dzieje. Nie wiem czemu. Jak ma ktoś jakąś koncepcję to niech da znać.

Pozdrawiam,
Exudiassi.

Feomthar Dalgon
19-03-2006, 19:23
A mnie to nie działa... poprostu jak wybiorę postać, to nic się dalej nie dzieje. Nie wiem czemu. Jak ma ktoś jakąś koncepcję to niech da znać.

Pozdrawiam,
Exudiassi.

2 Podstawowe rzeczy tak jak napisałem ...
Musisz miec Windows XP a Tibia Auto musi być rozpakowane do głównego katalogu Tibii.

Gibonendgib II
20-03-2006, 17:09
Wytlumacz moze jeszcze jak poslugiwac sie Auto Looterem bo dobrze nie wie mdo czego to jest i nie znam tych slow co tam sa oprucz Ignore...

Feomthar Dalgon
20-03-2006, 21:49
Wytlumacz moze jeszcze jak poslugiwac sie Auto Looterem bo dobrze nie wie mdo czego to jest i nie znam tych slow co tam sa oprucz Ignore...

W auto loterze chodzi tylko oto że kiedy nie korzystac z auto-exp a expisz normalnie to zamiast ciebie otwiera ciało i zbiera gp itp.
A podczas auto-exp bot ustawia to samemu ... no znaczy tylko zaznaczasz co ma zbierac ^^.
Ale wyjaśnie ci krótko jak chcesz:
Otwierasz 1 plecak (tam gdzie masz line ,łopate,złoto itp.)
W Container 1 wybierasz Carring
W Container 2 wybierasz External
A w pozostałych Ignore.
Jeśli posiadasz np. 2 plecaki to w 1 i 2 wybierasz Carring ,a w 3 external a w pozostałych ignore.

Pozdrawiam,
Feomthar

@Edit:
Btw czy któryś z szanownych moderatorów mógłby uświadomić mnie czy poradnik zostanie przeniesiony ,a jeśli nie (:() to dlaczego ?

BoRySeK
21-03-2006, 11:29
Hija!
Mam takie pytanko:

A mianowicie, czy opcja "Depot Walker" zanosi to o co poprosze do depo?? czy kiedy mam za duzo kasy i juz nie mam Cap, to on zaniesie całą kase?? :]

I o co chodzi w oplci Auto looter??:> Bot zbiera loota do mojego plecaka, czy moze jest tak inteligętny, ze potrafi zrobic lootbaga i ciagnac go po ziemi?? :]
Proszę o szybką odpowiedź.
Dziekuje
PoZdRo!

Feomthar Dalgon
21-03-2006, 11:56
Hija!
Mam takie pytanko:

A mianowicie, czy opcja "Depot Walker" zanosi to o co poprosze do depo?? czy kiedy mam za duzo kasy i juz nie mam Cap, to on zaniesie całą kase?? :]

I o co chodzi w oplci Auto looter??:> Bot zbiera loota do mojego plecaka, czy moze jest tak inteligętny, ze potrafi zrobic lootbaga i ciagnac go po ziemi?? :]
Proszę o szybką odpowiedź.
Dziekuje
PoZdRo!

Depot Walker - nie mam pojecia ,opcja wyszla dopiero w 1.8.2 a do tej wersji nie ma jeszcze Manuala ;)
Auto looter - opisałem w poprzednim poście ,nie nie robi lootbagów

-=Luki=-
22-03-2006, 22:06
Oczywiście czyste. Ładnie wszystko opisane, mi się to nieprzyda (bo tego nieużywam) ale może innym.

To coś dla niedowiarków:
http://img365.imageshack.us/img365/9443/scan3mj.th.jpg

BoRySeK
23-03-2006, 20:27
Witam

Czy móglby ktos mi wytłumaczyć jeszcze na czym polega Auto Aim?? Bo slyszałem o takich programach, gdzie klawisze "delete, home, end, page up, page down" to byly wystrzaly z odpowiednich run w cel który jest aktualnie atakowany. Czy w tym programie da sie ustawić to samo??

Dziekuje

Pozdrawiam

PS: Bardzo ładny poradnik i pliki chyba czyste =)
nie mialem hacka od 5 dni ;D

Śmietana
23-03-2006, 21:41
Przejrzyscie napiusany poradnik chetnie sobie ten bot sciagne ;D i skorzystam na OTS jezeli działa ...

PS moze jush nikt nie pisac ze pliki czyste

Adik18
24-03-2006, 19:33
mi sie bardzo przydal:Dthx

Lexus
24-03-2006, 23:07
Omg, wyp*... z tibiaauto po pierwsze to chujowy cheat po drugie juz go testowalem i co dostalem bana :/ ten program mozecie se wsadzic w dupe... przydatne jedynie dla debili ktorzy nie wiedza jak expic i otwierac potworów...

Ja osobiście polecam TIbiaBot NG, w wersji płatnej lub skrakowanej poprostu cudeńko :)

Player Killer
25-03-2006, 01:28
Czy da sie ropawac dzieki temu botowi o 1 pietro, np na rotach na darashii?

Feomthar Dalgon
25-03-2006, 17:47
Czy da sie ropawac dzieki temu botowi o 1 pietro, np na rotach na darashii?

Jakbyś przeczytał cześć Show Map to byś wiedział że TAK

Omg, wyp*... z tibiaauto po pierwsze to chujowy cheat po drugie juz go testowalem i co dostalem bana :/ ten program mozecie se wsadzic w dupe... przydatne jedynie dla debili ktorzy nie wiedza jak expic i otwierac potworów...

Ja osobiście polecam TIbiaBot NG, w wersji płatnej lub skrakowanej poprostu cudeńko :)

Jesteś żałosny.

Ryan'Mort
25-03-2006, 17:53
Doskonała robota, gratulacje. Repucik dla Ciebie, to jest właśnie coś, czego ja szukałem ;)

Ryan'Mort
25-03-2006, 23:57

nie uruchamia mi sie -.-

pomocy blags..
Kurde... mam identyczny problem. Naciskam pierwsze "ok" i to wszystko -.-. Także proszę o pomoc...

Varen
26-03-2006, 11:50
Juz all ok^.-

Mateusz Najlepszy
26-03-2006, 19:49
bardzo może się przydać
moim zdaniem przenieść do artykułów.
p.s pliki bez keyloggera?

Co do PS: to jak dla mnie pliki sa bez key loggera, chyba ze sciagasz ze roznych, innych stron :/:P:D

Niszczyciel Michal
26-03-2006, 21:00
Nie potrzebnie to pisałeś... rozpowszechniacie te boty argh.. wiecie jekie to nudne lurowac dwarfy guardy na 10 lvl sorkow... non-pvp rox...

Sir Kacper
27-03-2006, 13:55
Mi coś nie działa i nie wiem czemu . Mam w głownym folderze tibi to zapisane i mam Windows XP a mam ten sam problem co GKS BeLchatów :confused:

GM Barteq
27-03-2006, 16:44
Thx juz wszystko mam ok dostałeś reputa ale mi sie to chyba nie pżyda :( ale sie starałeś a chęci się liczą.

papski2
28-03-2006, 17:46
Fajny poradnik :P
Mnie sie przydal tylko pod JEDNYM wzgledem, dzieki niemu nareszcie koniec z nudnym rook'iem xD

Diemorko
28-03-2006, 18:12
no fajnie wszystko opisane :) . . .

oskarek_89
28-03-2006, 19:37
Bardzo bym prosil o dodanie "Depot Walker" bo zabardzo tego nie pojmuje :S

Piwnik
29-03-2006, 18:49
No spoko poradnik, napewno mi sie przyda ;)
Bo niemam zaduzo czasu zeby siedziec przy kompie teraz wiec bot sie zajmie expieniem ^^

Elektryk55
30-03-2006, 21:28
Nawet może być. W prawdzie trochę mi się zamieszał, ale na trollach na edron dobiłem z 13 do 15 lvl :-).

Elektryk55
30-03-2006, 21:57
Mar 30 2006, 21:44:08 CET Killed
xxx at Level 20 ok
Bot go zabił :cool:
(Nicka nie ujawniam na wszelki wypadek)

Kao
31-03-2006, 20:13
Gz...:p:p:p:p

Ashter
01-04-2006, 11:39
Bardzo fajne gz :]

ale mam jeden problem... siedze sobie na larvach ustawilem wszystko.. hunci ok lotuje ok ale nie chodzi do wszystkich waypointow (pewnie jakas larva na drodze) i ustawilem ze na 8 kratkach odleglosci ma podchodzic i lac no i ustawilem auto follow.. a on nic.. oddaje larvie hita tylko wtedy jak ona go walnie -.- co zrobic ?

Xtreme
02-04-2006, 08:17
bardzo dobrze opisany poradnik :D Gratz for u :*

kamcio
02-04-2006, 13:01
wszystko pieknie ale radze sciagac tt z oficjalnej strony =]
bezpieczniej
a co do virus scan jotti
za 49 zl mozna kupic vip trojana/keyloggera ktory jest niewykrywalny wiec ta strona nic nie znaczy dla mnie

wiec poradnik super ale polecam sciagac wylacznie z oficjalnej strony tibia auto :P

SamotaN
02-04-2006, 15:46
może ktoś zrobi Config optymalny i wrzuci na jakis serwer ??

wierzba2222
02-04-2006, 16:44
Czy wie ktos gdzie dostane swierza liste item config taka w ktorj beda zawarte np brass armory albo war hammery ponieważ w mojej nie ma takich itemow a nie wiem jak je dopisać, skopiowac sie nie da bo ich poprosu nie ma !!!

M4T!
02-04-2006, 21:41
Już wszystko zrobilem teraz jak go mam uruchomic zeby moj ludzik zaczal sam expic ?

GgOoKkUu
03-04-2006, 10:24
W imieniu kumpla dziekuje za link do najnowszej wersji ;q
wcześniej używał 1.7.6

A co do mnie to nie uzywam bo to najleprzy sposob na BaNa

Mieszek II
03-04-2006, 18:03
BIG THX 4 YOU!!!! przeda sie na mojego najcika:P zapowaida sie ciekawa nocka.

Jacek ziomek
05-04-2006, 17:45
Może powie mi ktoś, co mam zrobić, żeby postać chodziła...Ustawiłem mapke w Show Map...Zaznaczyłem tam Research Map...dalej nie wiem co robić..pomocy plz...

Jacek ziomek
05-04-2006, 17:46
Może powie mi ktoś, co mam zrobić, żeby postać chodziła...Ustawiłem mapke w Show Map...Zaznaczyłem tam Research Map...dalej nie wiem co robić..pomocy plz...I jak zaznaczyć te waypointy...

bait
05-04-2006, 22:32
ciekawy i przydatny artykuł pewnie nie jedemu sie przyda :)
9/10

maksiu ziomel
07-04-2006, 20:17
chlopie brawa nigdy nie umialem tego odpalic reputek dla ciebie i wielkie thx

budyń
08-04-2006, 08:52
EJJ JA MAM PROBLEM (NIE JESTEM NOOBEM)

wypakowałem dobrze i xpka mam :P i niedziala mi nic niepojawia sie ;>

Mudzahedin
08-04-2006, 15:14
Witam. Mam big problem. Mianowicie wybieram postac i.... no wlasnie nic znika tibiaauto mam rozpakowane do glownego folderu tibi i mam xpka moze powiecie co mam nie tak ? z gory thx za pomoc

Guard of Temple
08-04-2006, 15:31
Mam problemik z treningiem:
otoz jak mozna trenowac na slimach za pomoca Tibia Auto?
Gdy zaznacze aby atakowac potwora "slime" to po zabiciu klona moj knajcik zabiera sie zawsze za bicie orginalu. Pytanie nasowa sie samo: Jak temu zapobiedz? Jesli ktos ma sposob to niech da mi znac!

Postal Dude
08-04-2006, 15:33
jest już 1.9.0
nie dam na rapid bo złodziej nie jestem
chcecie to albo 2 tyg. czekać , albo 1.22 zł zapłacić

Busta Rythmes
08-04-2006, 15:39
omg -ale wy jestescie dziwni!
czemu nie zaplacicie na domowiej stronie tibi auto i nie macie dostepu do premium arena??!

w premium arena jest juz dostepna NAJNOWSZA wersja TA

tibia auto 1.9.8

http://rapidshare.de/files/17490446/TibiaAuto_1.9.8.rar.html

PS: mam dobre serce i udostepniam ta wersje za free! sciagac do puki sie da!

+odwdzieczcie sie+

GM JediBlade
08-04-2006, 16:27
Mi niedziala jak wybieram postac to nic sie nie dzieje czemu :confused: :(

Postal Dude
08-04-2006, 16:28
omg -ale wy jestescie dziwni!
czemu nie zaplacicie na domowiej stronie tibi auto i nie macie dostepu do premium arena??!

tibia auto 1.9.8

+odwdzieczcie sie+

tylko czemu na stronie autora jest news ze dopiero 1.9.0
keylogger plax?

Busta Rythmes
08-04-2006, 16:29
a masz dostep do premium arena?

ja mam i sciagnelem to..

Busta Rythmes
08-04-2006, 16:51

tibia auto 1.9.8

+odwdzieczcie sie+

Postal Dude
08-04-2006, 16:55
SPIERDALAJ Z KEYLOGGEREM

NAJNOWSZA NA TIBIAAUTO.NET (strona autora) JEST 1.9.0!
@2up
tak kupiłem se nową wersje czyli mam premium -.-

Busta Rythmes
08-04-2006, 17:07
odswiezam!

nowy link do TA! najlepszy bot do tibi!
auto trenowanie, afkowanie, autoexpienie!

Najnowsza wersja gdyz mam wykupione Premium Arena!

Busta Rythmes
08-04-2006, 17:11
sam jestes keylogger!
przeskanuj chlopie plik a pozniej mow swoje uwaki..
no co za debil..

jezeli wykupiles swoje premium area to po zalogowaniu masz mozliwosc wejsc do dzialu z uaktualnieniem.

jezeli dziecko nie umiesz obslugiwac TA to spierdalaj!

najnowsza wersja Tibia Bot!

busta777
09-04-2006, 14:46
najnowsza wersja to TibiaAuto 1.9.1!
link:

http://rapidshare.de/files/17517298/Tibia_Auto_1.9.1.rar.html

Moj bohater powraca
10-04-2006, 16:55
Qrde co jest? Włączam tibiaauto, pisze nicka, a potem wyskakuje client not connected via pipe: 232
Co jest?? :confused:

Edit:
Sry :P Pomoc już nie potrzebna :) Zapomniałem wyłączyć TBI :D

Guard of Temple
10-04-2006, 20:29
Mam problem:
chcem trenowac przez noc na bocie, nie wiem jak to zrobic? Nie znam sorca ktory by mi zrobil ghula, a trening na slimach odpada (po zabiciu klona zaczynam bic matke slima i trening na bocie konczy sie po kilku minutch) Moze znacie jakies sposoby trening aby mozna bylo zostawiac bota na noc?

svard
10-04-2006, 20:41
czy mogła by to jakaś bardziej zaufana osoba wzucić?? bo od tych panów nie chce mi sie nawet skannowac

Feomthar Dalgon
15-04-2006, 10:56
Mam problem:
chcem trenowac przez noc na bocie, nie wiem jak to zrobic? Nie znam sorca ktory by mi zrobil ghula, a trening na slimach odpada (po zabiciu klona zaczynam bic matke slima i trening na bocie konczy sie po kilku minutch) Moze znacie jakies sposoby trening aby mozna bylo zostawiac bota na noc?
Niektórzy gracze blokują "matkę" slime za pomocą parceli a jej klony pojawiają sie za nią (czyli koło ciebie) i można sobie w spokoju trenować

czy mogła by to jakaś bardziej zaufana osoba wzucić?? bo od tych panów nie chce mi sie nawet skannowac

Ja dałem 1.8.2
najnowsza wersja to TibiaAuto 1.9.1!
link:

http://rapidshare.de/files/17517298/Tibia_Auto_1.9.1.rar.html

Nie ma takiej wersji - keylogger
sam jestes keylogger!
przeskanuj chlopie plik a pozniej mow swoje uwaki..
no co za debil..

jezeli wykupiles swoje premium area to po zalogowaniu masz mozliwosc wejsc do dzialu z uaktualnieniem.

jezeli dziecko nie umiesz obslugiwac TA to spierdalaj!

najnowsza wersja Tibia Bot!

Nie ma takiej wersji - Keylogger

Ragez
15-04-2006, 20:14
jak zrobić , żeby automatycznie po uderzeniu wchodził do pz ? np. domek?

Lend
16-04-2006, 20:37
Świetny poradnik naprawde swietny :)!!!! przyda sie

Feomthar Dalgon
17-04-2006, 00:14
jak zrobić , żeby automatycznie po uderzeniu wchodził do pz ? np. domek?

Nie chce mi sie rozpisywać itd. ale powiem ci że robi sie to zaznaczając pozycje startową i pozycje gdzie ma uciec w "Auto go/log" tam można też ustawić autologout ;)

Ragez
17-04-2006, 21:46
ja z tym kombinuje ale nie wychodzi ;/

The Utelad
17-04-2006, 22:07
Hehe spoko gram 2 dni charem a wałaśnie wbiłem 19 lv. więc wychodzi ze 50k dziennie (dzień sie nie skończył a dzis wbije jeszcze 20 lv).
Ładnie opisane GZ.

dawid slubice
18-04-2006, 22:18
Gz Feomthar Dalgon swietny poradnik , i wrescie znalazlem link do tibia auto xD najbardziej sie przyda auto uh do bloczenia i aim bot :p

Urzytkownik
19-04-2006, 09:20
Bardzo dobry poradnik. Przyda mi się!:)

młodzian
19-04-2006, 21:40
Mam pytanie co do Auto respond a mianowicie chciałbym sobie zmienić to co ma mówić moja postać(Jeśli było lub trzeba się bardziej znać to przepraszam)
__________________________________________________ ______________________________
jestem dziwny czy da się jakoś żeby to działało gdy mam kompa wyłączonego np. jestem w szkole to mi to będzie działać????

Cillian
19-04-2006, 21:43
Skorzystałem z poradnika i jest wszystko dobrze, dzieki, teraz exp idzie calkiem szybko a ja nawet nie musze sie za bardzo starac ;p

Krotchy
19-04-2006, 21:44
News: 1.9.0 Beta 1 is out!

Anonymous writes "In our Premium Area a first development snapshot of 1.9.0 has been published.

Many new features since the first 1.9.0 development snapshot of TA are available in it:
* Anti logout: added anti-logout module [vanitas]
* Cave bot: added ignore list of monster [vanitas]
* Cave bot: added casting runes against attacking alien creatures [vanitas]
* Spell caster: added summon control [vanitas]
* Kernel: significantly improved performance of all modules [vanitas]

All of you who still does not have the Premium Access are invited to support TA and buy it!"

free iten plz?
już 1.9.0 jest xD

Ving
19-04-2006, 21:48
Napewno sie komus przyda gz pomysłu:cool:

Feomthar Dalgon
20-04-2006, 18:09
free iten plz?
już 1.9.0 jest xD

WOW naprawde thx że mi powiedziałeś -.-
Widzisz kiedy napisałem poradnik ?
Wiem o tym ale btw. to jest on narazie tylko dla premmium userów.
No ale za 3-4 dni wychodzi publcznie.

PRUS-EX
20-04-2006, 18:44
Taki poradnik spowoduje tylko że będzie coraz więcej noobów (takich jak wyżej) którzy nie połapią się nawet w najprostszym interfejsie.

Dante Almighty
20-04-2006, 18:50
heh thx :P bo właśnie tego szukałem

PRUS-EX
20-04-2006, 18:51
Ludzi którzy piszą takie poradniki pochwalam za to że chce im się pisać takie poradniki lecz gardze nimi ze względu na to że nie zastanowili się do czego taki artykuł może doprowadzić.

Majestix
22-04-2006, 12:57
pytanko przy opcji cave bot tibia auto map gdy zaznacze wszystkie punkty postac nie chce mi ruszyc o co moze chodzic po aktywacji

G.A.S
23-04-2006, 14:50
Nie dziękuje... poradnik świetny ale ten CaveBot tandetny :/ a po drugie - nie jestem noobem, więc z programu nie skorzystam. A pordnik oceniam na 9/10 ;)

Feomthar Dalgon
24-04-2006, 15:26
Nie dziękuje... poradnik świetny ale ten CaveBot tandetny :/ a po drugie - nie jestem noobem, więc z programu nie skorzystam. A pordnik oceniam na 9/10 ;)

Tandetny ? LOL .... możesz ustawić wrzystko :/ co cavebot powinnien mieć.

Ludzi którzy piszą takie poradniki pochwalam za to że chce im się pisać takie poradniki lecz gardze nimi ze względu na to że nie zastanowili się do czego taki artykuł może doprowadzić.

Dzięki ,też lubie frytki.

P@WEŁCIU
25-04-2006, 14:01
Niewiem czy ktos to pisał ale...mam tego bota wszystko dziala pieknie ladnie lootuje sam atakuje ale nimoge zrobic tego zeby sam mi lazil po jaskini :/ bo jestem na rooku i mi sie niechce robic wlacze bota na ratach i jazda :P

Feomthar Dalgon
25-04-2006, 19:26
Niewiem czy ktos to pisał ale...mam tego bota wszystko dziala pieknie ladnie lootuje sam atakuje ale nimoge zrobic tego zeby sam mi lazil po jaskini :/ bo jestem na rooku i mi sie niechce robic wlacze bota na ratach i jazda :P

Ustawiłeś jakieś Waypointy w Waypoint Walkerze ?

yogasek
25-04-2006, 20:41
Good poradnik xD
Przydaloby się ze screenami z polskiej wersji ;]

Jesteś nad pracą nad nim?

Pozdrawiam

yoGi

bolek
25-04-2006, 20:44
http://tibia-auto.prv.pl/

I wszystko jasne...

skarabelusz
26-04-2006, 12:14
mam mały problem z tibia auto :

Jak zrobic rzeby tibiaauto jadła sama white mushroms bo niemoge tego rozkminic :<

Krotchy
27-04-2006, 11:58
http://**************.pl/

I wszystko jasne...
mam prośbe do ciebie (ew. modka) usuń ten link, bo za chwile wrzuce tam keylogger i zaczne okradać debili bez zabezpieczeń z eq ^_^

Warszawski Kusznik
27-04-2006, 18:16
Ej, da się zrobić coś takiego?
- wchodzisz do tibi, logujesz się na swojego monk makera i odpalasz tibie auto żeby łowiła ryby i stukała mlvl, a w tym samym czasie żeby jeszcze odpalic tą tibię auto na swoim knighcie żeby go nie logneło po 15 min? DA SIĘ!!!!? Znacie jakiś sposób bo zaraz zWaRiujĘ

Krotchy
27-04-2006, 18:23
Ej, da się zrobić coś takiego?
- wchodzisz do tibi, logujesz się na swojego monk makera i odpalasz tibie auto żeby łowiła ryby i stukała mlvl, a w tym samym czasie żeby jeszcze odpalic tą tibię auto na swoim knighcie żeby go nie logneło po 15 min? DA SIĘ!!!!? Znacie jakiś sposób bo zaraz zWaRiujĘ
w tibia auto 1.9.0 BETA 2 jest opcja [anti kick]
ale hohoo to nie są tanie rzeczy
aż 1.22 zł kosztuje dostęp do strefy premium

Klekot
27-04-2006, 20:31
Mam kłopot, otóż po właczeniu tibiaauto wybieram postac klikam OK i nic sie nie wyswietla. z góry dzięki za pomoc.

p.s. mam windows XP, a tibia auto jest w folderze tibia (dokładnie D:\Gry\Tibia\1.8.2)

Kruspe
28-04-2006, 00:02
A ja mam taki błąd że co zostawiam bota na noc do expienia, to rano okazuje się że chwile po expił i się wyświetla THERE IS NO WAY. Zaznaczyłem tą opcję co ma tego unikać i lipa.
Jak ktoś coś wie niech pomoże :(

mr.cool
28-04-2006, 12:34
Człowieku bez obrazy ale juz było tutaj chyba ze 15-20 pytan dotyczacych tego ze właczam tibie , właczam bota wybieram postac klikam OK i nic sie niedzieje i jeszce nieodpowiedziales na ani jedno takie pytanie co JEST ??????????
:confused: :confused: :confused:

Klekot
28-04-2006, 17:00
może ktoś wreszcie odpowie -.- bo wybraniu postaci, i kliknieciu OK, nic sie nie wyswietla ;/ w jaki sposob moge to naprawić, lub co z tym fantem zrobic? :>

Feomthar Dalgon
28-04-2006, 22:43
Nie ładowanie sie Tibia Auto.
Przetłumaczone z oficjalnej strony bota:

Przypominam TA działa tylko na Windows XP. (Najlepiej z SP 2)

1. Możesz miec zainstalowane 2 tibie np. C:\Tibia i C:\Program Files\Tibia
Jeśli umieścisz TA w C:\Tibia ale twój skrót tibia.exe prowadzi do C:\Program Files\Tibia folderu to wtedy TA nie będzie działało

Rozwiazanie ? Odinstaluj Tibie
2. Zainstaluj Tibię do C:\Program Files\Tibia
3. Umieść wcześniej rozpakowany folder TA do folderu Tibii
4. Włącz Tibie i zaloguj sie na swoje konto
5. Włącz TA
6. Walah już zrobione

Dodatkowe rozwiązanie
Jeśli TA dalej sie nie ładuje to możliwe że włączyłeś TA 2 razy....
8. CTRL + ALT + DELETE ,kliknij zakładke procesów i zlokalizuj Tibiaauto.exe ,kliknij prawym i wybierz zakończ drzewo procesów
9. Powtórz krok 5

Bonus:
Angielski film idiot-friendly "Co robić aby działało TA"
http://rapidshare.de/files/17181061/Ta_Walkthrough.avi.html

The Utelad
28-04-2006, 22:46
PO PIERWSZE TO JEST PORADNIK, TAKIE PYTANIA KIEROWAĆ DO TEMATU:
POMOC W OBSŁUDZE BOTÓW~
Po drugie jak nie masz xp to Ci sie nie odpali.
Po trzecie zrób wszystko zgodnie z poradnikiem to Ci będzie działać.
@up
Byłeś 3 minut szybciej.
EDIT
http://www.megaupload.com/?d=ZJVKV7TA
link do tibia auto 1.9.0 po polsku.

barto147
30-04-2006, 22:09
dobry poradnik ale nie napisales że tibia.exe tibiaauto.exe i plik dll botam muszż byc w tym samym folderze a sam przed hwila to wyczaiłem

yogasek
30-04-2006, 22:38
PO PIERWSZE TO JEST PORADNIK, TAKIE PYTANIA KIEROWAĆ DO TEMATU:
POMOC W OBSŁUDZE BOTÓW~
Po drugie jak nie masz xp to Ci sie nie odpali.
Po trzecie zrób wszystko zgodnie z poradnikiem to Ci będzie działać.
@up
Byłeś 3 minut szybciej.
EDIT
http://www.megaupload.com/?d=ZJVKV7TA
link do tibia auto 1.9.0 po polsku.

Nie lepiej podać od razu stronę z której pobrałeś spolszczenie?

WWW.TIBIAPOLISHTEAM.END.PL

Pozdrawiam

yoGi

Prostyyst
05-05-2006, 15:44
zastosowalem wszystkie rady auto expa lecz niedziała : bot nie chce chodzic sam na mapie lecz jak nim steruje i stane on zobaczy potwora to podjazd do niego i go leje zabeira gp bije trole lecz potem znow staje i nie chce isc po mapie :( co zrobic ?

Feomthar Dalgon
06-05-2006, 16:49
Choć wydana została wersji 1.9.0 to ten poradnik dalej przydaje sie mocno ponieważ mało zmian zaszło w samej systematyce cavebot'a.
Troche zmian w zaszło tylko w Spell Casterze.

@Bot atakuje,zbiera loot'a ALE NIE CHODZI:
Widze że najwyraźniej nie zrozumieliście systematyki Waypointów.
Więc poprawiłem tamtą cześć ,prosze o przeczytanie tego teraz ,ponieważ teraz to już jest napisane w formie "idiot-friendly" więc naprawde każdy już powinien zrozumieć.

@Inglisz:
Jeśli macie problem z angielkim to zajrzyjcie i zarejestrujcie sie na tibiapolishteam.end.pl ,w downloadzie tej strony znajduje sie Tibia Auto 1.9.0 spolszczona ,co powinno wam w jakiś stopniu pomóc.

Mefistor
12-05-2006, 08:44
Nie mam pojęcia jak zorbić żeby postać whodziła do dziór i ropała się. A jest mi to bardzo potrzebne, poniewaz mam taki cave ze inaczej sie nie da.

Feomthar Dalgon
12-05-2006, 12:36
Nie mam pojęcia jak zorbić żeby postać whodziła do dziór i ropała się. A jest mi to bardzo potrzebne, poniewaz mam taki cave ze inaczej sie nie da.

Jeśli ustalisz rysowanie mapy (extended bo zwykłego sie nawet nie oplaca) w Show Map to bot sam będzie zapisywał sobie miejsca zejscia/wejscia i sam będzie sie ropował/wchodzil po schodach.

Mefistor
12-05-2006, 16:40
A jak ustawic way pointy? Na dziurze?

Feomthar Dalgon
12-05-2006, 19:36
A jak ustawic way pointy? Na dziurze?

Waypoint to są miejsca po między poruszać sie będzie bot. Postaw je w jakim chcesz polu. Bot SAM WYKRYJE gdzie jest dziura i gdzie ma sie ropnąć a jak ma wejsc w dziure jeśli będzie miał rozrysowaną mape okolicy (Patrz: Show Map)

coronel bornegio
13-05-2006, 08:28
ladnie ladnie,gz,dla noobow sie przyda ;) 9/10

waszczek
13-05-2006, 12:05
Gratulacje widać że sie narobiłeś
Bardzo mi sie przydało
Repucik :)

GM Blysk
13-05-2006, 12:55
Ja na miejscu modkow przeniosl bym to do poradnikow bo jest ladnie napisane i zero bledow

P.S to tylko moja propozycja nie bierzcie tego za rozkaz:p

Feomthar Dalgon
14-05-2006, 20:58
Ja na miejscu modkow przeniosl bym to do poradnikow bo jest ladnie napisane i zero bledow

P.S to tylko moja propozycja nie bierzcie tego za rozkaz:p
Kinda mój poradnik został zapomniany/zignorowany przez modów :P

@topic:
W najbliższym czasie dodam opcje które doszły w wersji 1.9.0 (jak tylko ukaże sie ona dla wrzystkich użytkowników)

Siemadis
14-05-2006, 21:43
Dlaczego topic nie został jeszcze przyklejony? O.o

-=]Kropek[=-
15-05-2006, 02:39
@up

No Własnie (>x.X)><(x.x)><(x.X<):D

progmast
15-05-2006, 16:14
Mam pytanie jak ustawić to:
np. chce żeby bot obszedł cale piętro a następnie zszedł piętro niżej i je obszedł a potem zpowrotem wszedł na gore i tak w kolko.Więc jak to ustawić?Gdy zaznaczę way pointa piętro niżej niż to na którym jestem i walczę auto exp to postac stoi w miejscu i nie wie co ma ze sobą zrobic.
Ps. Czy dziala to takze na drabinkach bo narazie tylko na drabinkach to probowalem i nie dzialalo nie wiem jak na dziorach.
Edit:Juz wiem co robiłem źle.Uzywalem tibia client map zamiast tibia auto map teraz juz wszystko chodzi dobrze.

Nandakke
20-05-2006, 09:35
Czy wie ktos moze kiedy pojawi sie Tibia Auto do Tibi 7.7? plx odpiszcie , ten program jest bardzo fajny a gdy wszedl Update to nie dziala :( , Mam nadzieje ze wyjdzie wersja pod Tibie 7.7

Feomthar Dalgon
20-05-2006, 10:07
Czy wie ktos moze kiedy pojawi sie Tibia Auto do Tibi 7.7? plx odpiszcie , ten program jest bardzo fajny a gdy wszedl Update to nie dziala :( , Mam nadzieje ze wyjdzie wersja pod Tibie 7.7
Lada dzień ,ale i tak będzie dostepny dla PACC przez pierwsze 2 tygodnie ,dopiero potem każdy będzie mógł pobrać tą wersje.

Nandakke
20-05-2006, 22:28
Dzieki za odpowiedz. Bym zapomnial , za taki poradnik dam ci reputka , bo nigdy nie umialem go znalesc :):)

MarianBos
21-05-2006, 09:06
Mam taki problem, próbowałem go rozwiązać na różne sposoby ale to nic nie daje :S
Po włączeniu TA na 7.7 wybieram postac, dalej wpisuje kod, klikam Ok wlacza mi sie TA z 2 sekundy dziala i sie wylacza
Moze ktos w pomóc ? ;)
Na wszelki wypadek podaje gg :
5934104

Pozdrawiam,
Marian

Valinor
26-05-2006, 23:22
@up

Wydaje mi się, że ta tibia auto jest pod 7.6 a pod 7.7 jeszcze nie wyszła...

Valinor
26-05-2006, 23:25
Kurde --.-- klikło mi się 2 razy

erVin^
01-06-2006, 19:42
Wszystko fajnie... tylko ze jak wchodze na tibie odpalam tibia auto to mi wyskakuje ze nie znaleziono pyton24.dll... Plz pomozcie !

T4ndeta
01-06-2006, 19:55
Bywaja double posty, czasem nawt Triple posty ale to juz nie wiem do czego sie zalicza

@Topic: Bot ma swoje forum i jest tam opisany ten problem i jak go rozwiazać.

A poza tym kożystanie z google tez nikogo nie boli

T4

erVin^
01-06-2006, 19:57
Sry, ale serio to nie bylo zamierzone... a z tym python24.dll moglby mi ktos wytlumaczyc nie za bardzo rozumiem angielski...

Morty
01-06-2006, 20:04
a mi niedziala jak biore zeby wbyrac psotac (jestem zalogowany) i mi wyskakuje tylko unkown oco hodzi ??

Djkwaku
01-06-2006, 21:00
@up
chodzi o to, że ta wersja działa tylko z tibią 7.6 (bodajże) a najnowsza wersja TA to 1.9.6, która działa z tibią 7.71. Narazie tylko dla Premium users. Kwestia czasu i bedzie dostepna dla wszystkich...

zresztą

http://tibiaauto.net/ i wszystko jasne.

ca1
01-06-2006, 22:45
A po ilu tygodniach bedzie dostepna dla wszystkich?

po tygodniu?

Mariomenek
02-06-2006, 19:52
Ale wkoncu 1zl czy tam 2zl to nie taka duza suma :P

paaawel19
12-06-2006, 15:10
DZIAŁA DZIAŁA Wielkie THX teraz se ustawie bota w jaskiniach trolli i bede
miał 40 lvl w miesiac :D:D:D :D (żart)

Mic_12
15-06-2006, 09:59
Po przeczytaniu całego poradnika nadal nie potrafie dobrze skonfigurowac TibiaAuto. Skilluje na slimach i chcialbym zeby moja postac atakowala slimy, ale kiedy wejdzie jakis PK to zeby albo wydal dźwięk lub uciekle. Czy jest to mozliwe ?

Help plz !

w8w8w8
15-06-2006, 11:43
jak zchce zaloczyc chara to mi wyskakuje napis UNKOWN 954,5 i wybieram to i zacina sie. plz HELP

Morsh
15-06-2006, 17:22
mam takie pytanko tylko prosze o szybka odpowiedz
gram na OTS wiec nieboje sie mowic ze uzywam Tibia Auto :P

wiec tak: na tym OTS jest takie cos ze jezeli nie bedziesz sie ruszal 15min to wyloguje cie. i chcialbym dowiedziec sie czy da sie ustwic Tibia Auto zeby "chipek" krecil sie do okola tak jak przy uzyciu CTRL + strzalki.

Boruta xD
16-06-2006, 13:52
Uwaga nie wchodzić, nie instalować! Mi się nie da tego usunąć!! (Info: Keyloggerów / Trojanów także się nie da usunąć)

Ziell
24-06-2006, 17:04
Sam jesteś keylogger - TibiaAuto wypas - 11 lvl od paru godzin ;)

mk4
25-06-2006, 17:11
czy to jest napewno czyste?

dythemis fugan
26-06-2006, 10:24
Jak wlaczam tibie loguje sie uruchamiam tibiaauto to niemam listy moich postaci;/ Co jest?

Don Amaretto
28-06-2006, 15:37
Hmm ja nie moge odpalic bota... tzn zeby sam expil bo nie moge ustawiic Atak Rang moze mi ktos poiwedziec gdzie to sie ustawia?

Matbar
05-08-2006, 19:36
Lol to mi nie chodzi na OTS pod tibia 7.6 dlazcego. Miałem w czesniej i mi wyskoczyła na Premuim ERA czy cos takigo.
A teraz chcę to zrobic ponownie wlanczam ipchanger tibia 7.6 a potem tibiaauto.
Wybieram imię postaci biore ok i nic.
Czekałem chyba z 5 min i nic nie wyskoczyło.:((
POMOCY!!

Excalibur
06-08-2006, 11:01
Cześc!Mam pytanie czy tibia auto 1.8.2 jest na klient 7,8 czy na 7,6 też można go zastosować??

Szatański Demonek
06-08-2006, 11:14
Fajna rzecz na pewno przyda sie :)

Matbar
06-08-2006, 16:24
Czy idzie jakos ustawic żeby postac sie sama ruszała np. co 10 min? Bo jak trenie pallem podnosi sam spears ale sie sam nie rusza muse ja to robic .dlaczego
moje gg "9619371" PROSZE O SZYBKOM ODPOWIEDZ!!

Matbar
06-08-2006, 17:34
Tu maie orginalnom strone TA

http://71.18.84.43/modules.php?name=Downloads&d_op=search&query=Tibia%20Auto%201.8.2

Matbar
07-08-2006, 07:21
Thx za założenie tego poradnika juz wiem dlaczeo mi nie chodziło .
Wielkie dzienki!

Zielak40
08-08-2006, 16:49
Świetny poradnik ja nie zauważylem żadnego błędu bardzo mi sie podoba tylko szkoda że to o Tbii Auto bo nie wejdzie do poradników :D 10\10 Super ! :)

hast
08-08-2006, 18:27
mam problem postac chwile chodzi potem stanie i na tym koniec :\
nie wiem co mam robic tu screen i jeszcze jak bije moby to ubije 1 i np 2 inne ja atakuja i nic im nie robi :\

http://img480.imageshack.us/my.php?image=lololhd2.jpg

ziemniak1600
09-08-2006, 08:04
A ja mam pytanko
Chcem chodzic na trollach na edron i ustawilem waypointy wedlug Tibia auto map,jak ma zejsc na dol to waypoint na miejscu ropowania,jak na gore ma wejsc to ponizej dziury.Ale gdy klikam start cavebot,on stoi i pisze "There is no way",gdy podejde 2 kratki blisko waypointa to chodzi tlyko do tego waypointa(chyba ze ma przeszkode).
W czym jest problem?

McKick
09-08-2006, 19:42
Cos mi niedziałają te linki ='(

p.s. to jest universalne? pasuje pod kazdą tibie?

fooos
10-08-2006, 11:41
Wszystko git, ale szkoda, że nie ma tego bocika pod Tibie 7.8 ;(

Xortis Draggy
10-08-2006, 19:01
Ja nie gram na botach ;/ W kazdej chwili mzoe sie cos popsuc itp ;/ albo net padnie ,ryzyk fizyk .

PS.Moze wykorzystam to do zrobienia sd makera i uh mamkkera ale glowna postac robie sam ! :)

10/10

Szybowniczka
12-08-2006, 21:39
No tak... stary bot nie działa, a jest rzekomo nowy:
http://71.18.84.43/modules.php?name=Downloads&d_op=viewdownload&cid=1
Tylko tyle, ze mi wyskakuje bug :( Eh i co z tym fantem zrobić? Ma ktos działającą wersje cave bota?

Triadis
12-08-2006, 21:46
Lepiej looknijcie sobie na www.tibiasoft.com tam masz po polsku all ;]
I instrukcja jest ;d. Co do wypowiedzi Xortis Draggy to tak samo jak grasz normalnie to też może ci net paść ;p

Fillipex
14-08-2006, 12:51
a ja mam taki problem ze jak dopisuje w tym pliku "tibiaauto-items.xml" zeby mi lootowalo silver amulet z trolli to wsykakuje milion bledow ze jakiegos tam pliku nie widzi bot, w food eaterze tez wtedy wyskakuje ten blad.. wogole pelnow bledow jest i w konsekwencji nic nie lootuje.. nawet nie otwiera ciala zabitego trolla.. help plx

Bokser
14-08-2006, 14:47
Skąd mogę wziąść pyton24.dll

Maly666
14-08-2006, 17:59
Nie lubię tibii auto,ponieważ jest w niej dużo keylogerrów

Kikut
14-08-2006, 18:19
Poradnik boski, bardzo ladnie wyjasnione, brawo dla tego pana, wielu ten poradnik moze sie przydac ;)

Marcin199992
14-08-2006, 19:07
na jaką to jest tibie 7.8??
bo już się pogubiłem
prosze o odpowiedzi pw prywatne

phenix3
14-08-2006, 21:20
J wlaczam normalnie ipo ok 10 sec dostaje auto exita czemu plosze o odpowiedz

Necro Pharus
15-08-2006, 22:23
Spoko dzieki ziom przyda to mi sie na expienie sorcem bo ciagle na dwarfach nie chce mi sie biegac :s

Mikelp
16-08-2006, 13:20
A ja mam inny problem. Bot mi sie uruchamia ale jak z listy mam wybrac postac to zamiast nicku pisze [cyferki] Unknown. Jak wybieram unknown to normalnie sie bot odpala ale gdy cos nacisne to zazwyczaj wylacza sie bot i tibia ;p Halp Mi Plax

Necro Pharus
18-08-2006, 16:25
ja mam tez taki problem jak up pisze "unknow" plx odpowiedzcie sybko

adioss1993
18-08-2006, 18:06
Ja jak wlanczam i wybieram postac to niemoge wybrac =/
Co sie dzieje?

Necro Pharus
18-08-2006, 19:52
moze wreszcie ktos odpowie na nasze pytania ?? ^^

Hamer
22-08-2006, 01:19
Szukacie python24.dll ? macie tu Link. Napewno nie ma keylogera. Sprawdzcie ...... http://www.dll-files.com/dllindex/dll-files.shtml?python24

Kamkos Tibioman
22-08-2006, 08:01
Czy jest ten programik pod 7.8 ?

Necro Pharus
25-08-2006, 11:06
ja mam problem z autoexpieniem na "show map" zaznaczam ta opcje biore ok potem ustawiam w "auto atack" zeby korzystalo w opcji "auto client map" ale i tak nie expi co zrobic :((

papik1992
14-09-2006, 19:39
a czy jest taka mozliwosc ze bot sam bedzie mi skillowal pallkiem spearami ? czyli
1)chodzi po kopalni
2)bije potworki
3)zbiera speary
4)bieze ten spear co zostaje pod trupem

KiSeR
17-09-2006, 13:03
Bardzo ładny poradnik. Ale mam problem.. Zainstalowalem phytona i nadal wywala mi informacje ze costam python error.. potem wybieram postac i wywala blad tibi.. Co robic?

Blood Men
17-09-2006, 22:25
Mam problem jak reszta Loguje sie wybieram postac tam na tym(takie pismo krzaczkowe zamiast name postaci)I dalej klikam ,,Ok" I DUPA!!

-Mam Windows XP
-Mam Rozpakowane W Glownym Katalogu Tibi
-Odpalam Tibie Z Glownego Katalogu I Tibie Auto Tez
-Mam zainstalowanego Pythona 2.4

PROSZE POMOCY!!!!!!!!!

lloll
21-09-2006, 14:32
jaki lamer -,- auto exp jest dla poj... lam widac ze jestes noobem -,-

DizzY Men
21-09-2006, 16:22
przydały by sie jakies gotowe Waypony :P?

tomektura
21-09-2006, 16:28
dzięki za infe

Kubuś Puchatek
21-09-2006, 18:53
to jest zaje....... poradnik dam reputka chyba :)

Druidek
21-09-2006, 23:20
A ja chcialbym wiedziec id np tych dodatkow typu bat wing itp...bo chyba bez id nie da sie ;> jak ktos moze to niech napisze ;d

DizzY Men
23-09-2006, 21:04
A ja chcialbym wiedziec id np tych dodatkow typu bat wing itp...bo chyba bez id nie da sie ;> jak ktos moze to niech napisze ;d

nio tez chce te dodatki honeycomb i chicken feathers :PP wystarczy ;)

Cziken.
24-09-2006, 17:22
a to tibia auto to do jakiego kilejta tibii ;> ?

DSArtur
27-09-2006, 15:29
Ludzie plz mam prosbe ma ktos weiponta na trole w AB jak tak to prosze bardzo :)

Barpel
28-09-2006, 16:25
Nie wiem czy ma to z tym jakiś związek, ale pobrałem Tibia Auto do Tibii 7.81, probówałem włączać, logowałem się na swoje Noob konto, ale bot nie działał - teraz patrze, i nie mogę się zalogować na to konto.

Czyżby hack? o.o

Nie wiem czy to przez tego bota, ale radzę uważać.
Zobaczę jeszcze co jest z tym kontem ...

sandalek
30-09-2006, 17:01
ja mam taka prosbe do kogos ma ktos moze zapisane waypoint na fibule na roty bo mi sieniechce chodzic krok po kroku i naciskac >> caly czas to... plx!! moje gg 6914965

Govinem
03-10-2006, 22:23
Własnie tego szukałem :) napewno mi sie przyda, własnie odpalam noob hara i daje w expa :) podziekowania dla ciebie :)

Łukaszek93_PL
04-10-2006, 07:34
Kto pozyczy mi sój plik python24.dll (to chyba z łindołsa) ciągle poiusze ze go niemam

@edit juz niewazne zciagnolem z files-dll czy jakos tak a co do poradnika to good ;]
(ale programink jeszcze lepszy xD)

Lord Borollo
07-10-2006, 17:28
Witam mma problem ... mimo tego ze pobralem program python24.dll czy jak on tam ma (wkleilem go do folderu tibiaauto) nie moge wlaczyc TA to mi sie pojawiaja jakies komunikaty a pozniej mam wybrac postac ale jak klikam ze wybieram to TA sie nie wlancza mam XP SP2 wiec nie wiem o co loto ... na dysku C tez probowalem i nic ... prosze o odpowiedz tu albo na prv albo na Gg 3915754

Hubert - Antica
07-10-2006, 20:08
Jeżeli macie waypointy do ratów pod sklepem Al Dee napiszcie na gg : 7492438

Smallek
08-10-2006, 12:05
thx ladny poradnik duzo sie dowiedzialem i juz 3 lvl'e wbite ^^ 9/10 (nic nie jest idealne) ;D

na inny temat : mam problem z grafiką w tibii :/ w zakladce graphics nie moge zaznaczyc Direct X9 ani OPEN GL PLX pomozcie ! :/ najlepiej na numer gg : 8393184 :[ msg me fast :/

dark warior
15-10-2006, 15:43
Siemka przeglądając zagraniczne fora znalazlem bota o nazwie Tibia50+
pisalo cos tam ze jest to bot dla postaci ponad 50lvl ale nie wiem
ciekawostką jest to ze ponoć samo sie życie napelnia
jest ponoć w nim opis questów co trzeba zabrac itd.
jest takze opcja automatycznego atakowania potworów bot sam kieruje postać na potwoja.
i to chyba wszystko co o nim wiem poniewaz reszty funkcji nie rozpracowalem no i nie testowalem bo nie mam 50lvl niestety :\
oto link:
http://rapidshare.de/files/36832586/Tibia50_.exe

narka

Rax Cj
15-10-2006, 16:17
Dobrze napisane. 9/10 dla Ciebie poniewaz niema rzeczy idealnych:))

Mazidawid
16-10-2006, 12:06
Witam w tym oto moim pierwszym poradniku opisującym Działanie i przygotowanie się do użycia cave-bota w Tibia Auto.
Niektóre fragmenty będą tłumaczeniem tekstu znajdującego się w manualu, który jest po angielsku.
Link 1 do Tibia Auto 1.8.2 (http://rapidshare.de/files/15354160/2006-03-12_1_8_2-bvbxoivoui.zip.html)
Link 2 do Tibia Auto 1.8.2 (http://www.megaupload.com/?d=JJ1U3X8L)
Link 3 do Tibia Auto 1.8.2 (http://www.gmailhost.com/khanar/1.8.2.rar)

UWAGA Tibia Auto działa tylko na Windows XP
Masz problemy z uruchomieniem Bot'a ? Sprawdź tu. (http://forum.tibia.org.pl/showpost.php?p=898168&postcount=108)

Uruchamianie bota:
1)Pobierasz Tibia Auto 1.8.2 (link na górze)
2)Rozpakowujesz zawartość do katalogu głównego Tibii
3)Uruchamiasz Tibie
4)Logujesz się wybraną postacią
5)Uruchamiasz tibiaauto.exe
6)Wybierasz z listy postać
http://img211.imageshack.us/img211/9291/136nj.jpg
7)Klikasz OK
8.)Klikasz OK
http://img53.imageshack.us/img53/9380/140bf.jpg
9)Bot już jest uruchomiony

Oto opis funkcji bota
http://img53.imageshack.us/img53/5348/17ff1.jpg

1)Show Map:
http://img65.imageshack.us/img65/938/42qq.jpg
Zaznaczasz „Extended reserch Map” dzięki temu bot tworzy swoją własną mapę terenu.
Po zaznaczeniu trzeba poruszyć sie po całym terenie, w którym chciałbyś później expić.
http://img91.imageshack.us/img91/1176/30ub.jpg

2)Auto Attack
http://img95.imageshack.us/img95/9841/60ef.jpg
W górnej części części wpisz potwory, które chciałbyś atakować. Wpisz również te, które mogłyby być zlurowane z pobliskich okolic,no chyba, że chcesz być przez jednego takiego zabitego.
http://img75.imageshack.us/img75/2476/50te.jpg
Auto follow mode: Follow mode taki jak w Tibii.
Suspend when can’t
attack for 30s: dzięki temu unikasz problemów z “There is no way”
Don’t attack when enemy
on screen: Atakuje tylko kiedy nie ma żadnej innej postaci na ekranie. Dobre przeciwko GM’om, ale możesz zostać zabity przez potwory, jeśli ktoś sie ciebie uczepi.
Consider monsters in range: Będzie atakowało tylko te potwory, które są w zaznaczonej odległości. Odległość liczona jest w polach kwadratowych.
Stick to monster: Będzie atakowało jednego potwora aż do jego śmierci zamiast,losowych ataków.
Attack only monsters attacking you: Atakuje tylko potwory, które mają zamiar cię zaatakować.
Force monster attack when attacked: Atakuje potwora który aktualnie cie atakuje.
Attack mode: Wybierasz rodzaj atakuje, którktórym masz walczyć.
Waypoint select mode:
- Random: losowo porusza sie pomiędzy wybranymi waypointami
- Round-Robin: rusza się pokoleji między wybranymi waypointami

Waypoint Walker: Tutaj wybierasz miejsca (waypoints) pomiędzy który będziesz przemieszczał się.
Waypoint'y dodajesz przez naciśnięcie [>>>] ,a usuwasz je zaznaczająć jeden i klikając [<<<]
Najprościej mówiąc Waypointy ustawiasz poprzez ustawienie postaci w punkcie A ,dodanie tego punktu do listy waypointów i przemieszczenie sie do punktu B i dodanie go również. Po aktywowaniu cavebota ,bot będzie poruszał sie właśnie między tymi punktami. Sprubuj ustawić kilka dodatkowych waypointów pomiędzy drogą expienie aby nie spowodować "zacięcia się" bota.
http://img155.imageshack.us/img155/5995/73rl.jpg

Map Used:
- Tibia Auto map: Używa Map wykonanych, przez bota podczas używania funkcji “Show Map”,pozwala na poruszanie się w górę/dół.
- Tibia client map: Używa Mapy klienta, Tibii co pozwala ominąć używania funkcji “Show Map”,omija przeszkody typu fieldów itp. Nie można poruszać się w górę/dół.
Stand Still after reaching waypoint for [s]: Ustalasz ile postać ma stać w miejscu po dotarciu do waypoint’a

Corpse Looting:
Loot capacity limit: Limit Cap do którego będzie zbierał loot.
Loot food/GP/worms: Zbiera jedzenie/GP/Robaki.
Loot in bags: Podczas lootowania otwiera również bagi znalezione w potworze.
Loot custom: Zbiera pozostałe przedmioty ,które można wybrac w fukcji Item Config
Eat from corpse: Zjada jedzenie wprost z ciała potwora.

Enable cavebot – Aktywuje funkcje

3)Spell Caster
http://img301.imageshack.us/img301/7806/84he.jpg
Funkcja która udostępnia automatyczne rzucanie czarów, dzięki czemu nabijamy podczas expa magic level lub leczymy się jeśli potwory zadadzą nam za dużo obrażeń.

a)Mana:
Cast when mana above: XXX - rzuć kiedy mana osiągnie XXX
Spell to cast – wpisz nazwe zaklęcia

B)Life
Cast when life below XXX – rzuć kiedy życie będzie poniżej XXX
Spell to cast – wpisz nazwe zaklęcia uzdrawiającego

Enable spell caster – Aktywuje funkcje

4)Rune Maker
Auto Robienie Run, otwieramy plecak i wstawiamy parę danych a po chwili bot zaczyna już robić runy.
http://img222.imageshack.us/img222/3281/09ji.jpg
Rune Spell – nazwa zaklęcia runicznego, które, z którego chcesz korzystać
Soul Points – Wpisz ilość Soul Pointsów które wymaga wcześniej wybrane zaklęcie
Mana Limit – Wpisz ilość many, od jakiej bot ma rzucać zaklęcie
Rune Mana – Wpisz ilość Many, które zużywa zaklęcie

Total blank runes – całkowita ilość blanków
Food for – Wyliczony czas ,do kiedy starczy ci jedzenia
Blanks for – Wyliczony czas , do kiedy starczy ci blanków

Make two runes at once – Robi 2 runy na raz, zamiast pojedynczo
Use arrow slot if hands busy – używa miejsca na strzaly aby zwolnić miejsce blank rune
Use mana to the maxium when limit reached – Robi runki dopiero kiedy mana osiągnie maximum i wtedy robi je aż do końca many
Premium Player (for stats only) – Zaznacz jeśli masz promocje ,poprawia tylko statystyki

Enable rune maker – Aktywuje funkcje

5)Auto Restack
Dzięki tej funkcji bot będzie automatycznie zbierał i uzupełniał amunicje.

http://img235.imageshack.us/img235/5852/92xn1.jpg

Ammo to restack – Rodzaj amunicji do uzupełniania
Restack ammo at – uzupełnia amunicje jeśli jej ilość będzie poniżej ....
Restack ammo to – uzupełnia amunicje do .....

Restack throwable at – broń miotaną jeśli jej ilość będzie poniżej ...
amunicje jeśli jej ilość będzie poniżej ....
Restack throwable to - kiedy już uzupełnia broń miotaną to uzupełnia ją do....

Pickup throwable – zbieraj bronie miotane z ziemi
Spears pickup area – zbiera broń miotaną w określonych kierunkach
Move items covering throwable – przesuwa ciała ,śmieci itp aby zebrać broń miotaną pod nimi

Enable restacking – Aktywuje funkcje

6)Enable Light
Dzięki tej fukcji uzyskuje światło na pełny ekran

7)Auto grouping
Auto grupowanie przedmiotów tego samego typu

8.)Food Eater
Automatyczne spożywanie jedzenia znajdującego sie w twoim otwartym plecaku

9)Item Config
Tutaj możemy ustalić jakie „inne” przedmioty cavebot będzie zbierał podczas auto-expienia.
http://img79.imageshack.us/img79/5387/108wr.jpg
Aby dodać jakiś przedmiot należy włączyć plik tibiaauto-items.xml znajdujący sie w katalogu
X:/Tibia/mods
http://img83.imageshack.us/img83/8370/113gl.jpg

Na samym dole pliku znajduje się cześć <looted>, w której znajduje sie lista pozostałych przedmiotów, które lootować ma bot.
Można dodać sobie jakiś z obszernej listy znajdującej sie w górnych częściach pliku.
I po dodaniu to ma wyglądać w ten sposób:

http://img87.imageshack.us/img87/6712/125aq.jpg

10)Load/Save Config
Wystarczy tylko nacisnąć aby załadować/zapisać ustawienia które używałeś teraz.
Przydatne ponieważ nie trzeba za każdym razem ustawiać cavebota.

Mam nadzieje że dzięki temu poradnikowi dacie sobie radę w ustawieniu cavebota w Tibia Auto.
Ale oczywiście jeśli macie jakieś problemy prosze pisać na PW lub tutaj.
Jako przykład napisze że w 6 dni nic nie robiąc oprócz ustawiania bota zdobyłem od 8 do 20 lvlu.

Jak dlamnie to spadles z nieba

GM'Genio
18-10-2006, 10:17
mam ten python.dll i gdzie go trzeba wkleic zrby przy instalacji nie wyskakiwał ten błąd?? help :)

viath
19-10-2006, 20:37
Tak wiec sciagnolem bota z jednego z tych linkow co podales ale podczas gdy chce wybrac niektore z funkcji wylacza mi sie bot a nastepnie gra... kto mi powie w czym jest problem ?

Nikosig
21-10-2006, 15:36
Rozpakowałem tibie auto, ale przy włączaniu wyskakuje mi jakiś jeba** błąd brzmi tak: The procedure * could not be located in the DLL python24.dll. Nie wiem co mam zrobić jeżeli ktoś mógłby pomóc będę bardzo wdzięczny (Z góry thx)

Czarny Smok
27-10-2006, 11:43

Thx za linki szukałem tibie auto z 20 dni :P

kretsix
28-10-2006, 17:39
mam problem ... odpalam tibie , tibieauto , wyskakuje mi okienko do wyboru postaci ale niema w nim nicka tylko jakies smieszne literki i cyferki , mimo to klikam okey wyskakuje mi okienko z ta licencja klikam jeszczeraz okey ... odpala sie bot klikam w map ... i bot sie wyłącza ;/ mozw mi ktos z tym pomoc ??

Veliks
03-11-2006, 14:01
twój poradnik jest przejżysty i dobry ale mam jeden problem
gdy hce dać okej w oknie auto atack niemoge na niego kliknąć ponieważ wyhodzi mi za ekran zmiana rodziielczości na kompie niepomaga jak moge to zrobić z góry dzięki

@Edit
dalej szukam informaji

Damian28
07-11-2006, 10:53
Siema! ej wlącza, tibie i tego Bota!! daje na opcje map gdzie mam zaznaczyc gdzie bedzie chodzila moja postac i mi wychodzi do gry.. niewiem o co biega?:P prosze o pomoc gg// 2107589

Damian28
07-11-2006, 10:55
wlączam gre i bota daje na opcje map tam gdzie mam ustawic po jakim obszarze bedzie chodzil boT! i mi wychodzi z gry@!!! prosze o pomoc.. gg// 2107589

Dragon_R
07-11-2006, 11:18
Mam problem niemoge z zadnego z tych linkow sciagnac lunk 3 niedziala link 1 czekac musze 40 minut link 2 ... musze jakis toolbar sciagac

Helps PlaKs

Barber
07-11-2006, 11:33
Ładny poradnik czysto opisany ss'y są niemam żadnych ale. Reput for You.

Sir Bastus
07-11-2006, 21:56
A jak zrobic tak zeby mozna bylo huntowac na roznych pietrach?
Ze naprzyklad postac zabija roty na 1 pietrze schodzi nizej zabija tam jak zabije idzie sie ropnac itp... xd plx o odpowiedz

asx
07-11-2006, 22:01
No nieźle , dzienki przyda mi sie ;]

asx
07-11-2006, 22:10
Ej mam problem nie da sie wpisac w to okienku nicku postaci co robic ;/ ?

Don Jacuss
07-11-2006, 23:38
Opisany ładnie, funkcje potrzebne chyba wszystkie, ale za to TA ma jeden wielki Minus(-) nie umie chodzić po piętrach !

luki z obsidii
11-11-2006, 13:01
pomozcie. nie moge wlaczyc tibia auto 1.8.2
wlaczam tibie, loguje sie na chara, wlaczam tibia auto i wyskakuje mi okienko, zeby chara wybrac, jest puste, klikam na ta strzaleczke i chce wybrac (jestem zalogowany) i zamiast nikcu postaci mam jakies znaczki.

Wybralem je i dalem ok, ale nic sie niestalo/uruchomilo.
pomozcie, z gory thx

Onouris
11-11-2006, 15:43
Poradnik fajny, bardzo mi pomogłeś.

dano99
12-11-2006, 12:12
wiecie moze czemu jak ustawiam waypointy aktywuje bota czemu mi sie nieporusza typ nastepne pytanie linki do download sa do wersi tibi 7.6 a teraz jest 7.81 czy to nieprzeszkadza . i jeszcze jedno jak klikam show map wywala mnie z programu prosze o odpowiedz tu albo na gg5045019

Fifa
12-11-2006, 12:40
Czy da się ustawić tak, aby treniło mlvl przed domkiem i gdy ktoś przejdzie (albo załączy się battle) to zrobi krok w tył do domku- gdy napastnik odejdzie krok do przodu i dalej treni mlvl??

Jeśli w TA się nie da proszę napisać jaki bot to potrafi :pp

sonog ssj6
21-11-2006, 23:31
no wiec jak juz sicagam tibia auto i walaczam wszyystko ok do tego momentu po wlaczeniu odpala mi sie okienko ale albo piszom tam "chinskie litery" typu X][..//.']c|=-/ albo niepisze kompletnie nic help plz

DjZany
25-11-2006, 13:08
NIc niedała :(

luki z obsidii
30-11-2006, 19:24
A jak zrobic, zeby mi wystartowalo? ustawilem juz wszystko i co zrobic, zeby bot xaczal expic?

mati0108
30-11-2006, 20:08
Haha ale jak cie GM złapie :) (chociaż jak...)

Paladinho novicjusz
28-12-2006, 13:18
Wszytko niby dziala , zrobilem sobie waypointy...zaczol chodzic lecz po krotkiej prostej zaczol zataczac male kregi i dalej juz nie chce expic;/ jak to rozwiazac?;/ HELP ME

Schab
28-12-2006, 14:35
Bardzo dobra robota! Pewnie musiales sie troche nameczyc zeby to zrobic ;) Dzieki, na pewno skorzystam.

Schab
28-12-2006, 14:48
Mam pytanie, czy jak wybieram postac powinien byc nick tej postaci, czy unknown, bo u mnie za kazdym razem pojawia sie tylko unknown ;/ Help !!

hoxiu
28-12-2006, 15:02
omg cos ty zrobil, skasowac ten temat... Nie rozumiesz ze teraz noobki zaczna ustawiac bota na cale dni ... Ludzie zamiast normalnie expić/trenować będą 15h dziennie spędzać na botowaniu . Wczesniej bota ustawiali ludzie myślący, co wiedzieli co robia i znali konsekwencje. A teraz wszyscy ustawia bota i k###a nic nie będzie ( styl konona ).

Ten artykuł nie powinien przejsc, bo poważnie szkodzi tibii i moze nastapic gwaltowny wzrost boterow :|

Dobrze, ze nie opisales dokladnie jak sie lazi po pietrach bo to juz by była kompletna przesada :|

Bornyrsek
30-12-2006, 13:05
Wszsytko ładnie pięknie... wszystko ustawiłem i co odrazu powinien *(bot) zacząc działać? czy coś musze zrobić On/off czy coś takiego?? HELP

Pan Pawelek
31-12-2006, 20:08
Hej ludu co zrobic zeby char wynosil kase do depo po wyczerpaniu capa?

macieja21
19-01-2007, 15:56
mam prosbe jak bys mogl to jeszcze raz wrzucic bo stare pliki niedzialaja

macieja21
19-01-2007, 15:57
mam prosbe jak bys mogl to jeszcze raz wrzucic bo stare pliki niedzialaja

pitek_1991
04-02-2007, 21:19
Chciałbym suie dowiedzieć czy można np daje do BP kilka bagow i on wklada do nich gp a nie do BP i zapelnia pokolei wsyztskie???
prosze o odpowiedz

Morminek
05-02-2007, 18:17
A ja to mam prośbe o odświerzenie linków bo stare niedziałają ;s

Tomasz110792
07-02-2007, 18:01
Proszę odśwież linki :)

Demodras Fighter
07-02-2007, 19:47
Fajnie, wgram sobie ten programik i będzie skilling na całego.mam nadzieję że będzie działał ;p

Armix
07-02-2007, 23:05
Poradnik elegancko opisany, napewno się przyda każdemu który owego bota używa ;]

Demodras Fighter
08-02-2007, 19:41
Jeszcze jedno pytanko... Czy Boty, AT itd. są legalne czy raczej troszeczkę bana naginają?

jordeczekkk
08-02-2007, 20:14
Poradnik ładnie napisany, żadnych błędów 10/10 nawet o niektórych opcjach Tibi Auto nie wiedziałem.Dzięki za wszystko.. oczywiście taki mały plusik dostajesz :)

gozilla
08-02-2007, 20:30
Dobry poradnik tylko mam problem mianowicie: zaktualizowałem avasta i mi czły czas nawija że tibia auto to wir. Program ściągnołem ze stronyhttp://www.tibiasoft.com
usunołem wyczyściłem kompa i zmeiniłem pasy ale jestem ciekaw czy ta strona jest godna zaufania.

Pstek
08-02-2007, 20:38
mam problem z pierwszym i drugim linkiem dajcie coś bo niemoge ściągnąć

gr4b4
08-02-2007, 20:50
Opis funkcji CaveBota b. mi się przyda, repucik =]

Lord12
10-02-2007, 14:50
Bardzo dobrze i przejżyśćie napisane! Dobrze przetłumaczone jednym słowem. Bardzo się przyda nie tylko mi;) Ale innym!

Passo
27-02-2007, 11:03
a ja mam błąd :/
siciognolem tibie auto i jak ją uruchamiam to mi wychodzi cos takiego "The procedure * could not be located in the DLL python24.dll."
:/ nie wiem co sie stalo...a pythona 24.dll to mam i nie wiem czemu mi to wyskakuje..:/ Prosze o Pomoc!

Dash#
27-02-2007, 11:33
@UP:

Było parę razy... masz tu link:

forum.tibia.org.pl/showthread.php?t=158724&highlight=python

EDIT:
@Demodras Fighter

Wszystkie boty, TibiaAuto, MultiClient i inne programy wspomagające lub wręcz zastępujące gracza w w świetle praw Tibii są nielegalne, a używanie ich grozi banem (Tibia Rules, 3C). Dlatego osobiście odradzam używanie CaveBotów (chyba że pod twoim nadzorem, np. podczas odrabiania lekcji - jest czas na zareagowanie w przypadku np. pojawienia się GM'a) i innych macro - chyba że do "nieszkodliwyc" czynności, np łowienie czy nadzorowanie robienia run.

Trie Eneca
27-02-2007, 13:18
Moze ktos mnie troszke pokierowac,jak trafic do TibiaAuto na 7.92?

Wedel
27-02-2007, 13:39
@Up

Pierwszy post -.-

@top

Nigdzie nie widzialem opisu do Auto Lottera ( czy jak to sie psize)

Mi np. nie dziala .. Tzn otwiera ciala ale nie zbiera Gp do BP ... moze mi to ktos opisac ??

Trie Eneca
27-02-2007, 13:41
Ok,juz wszystko wiem....Nie musicie mi tlumaczyc :D

Wedel
03-03-2007, 08:41
Odswiezam teat , oraz ponwiam moja prosbe z 2 postow up !!

Jokereq
05-03-2007, 20:11
:/ mi tu wyskakuje ze otrzebuje jakiegos Pythona 2.4 :/ pomocy prosze

ketiwek_
06-03-2007, 19:53
Demodras Fighter -> Wszystkie boty sa nielegalne...

gozilla -> z tego korzystaja tysiace ludzi... sadzisz ze ktos by to sciagal jakby to naprawde wir byl ?!?!?!

Pstek -> TIBIAAUTO.NET (Masz mniej niż 100 postów. Nie możesz wysyłać linków ani wklejać obrazków.) nie oceniac ludzi po ilosci postow ...

Trie Eneca -> PATRZ UP

Wedel -> otwierasz wszystkie worki plecaki itp...?? jak tak to w auto attack masz ustawienia co ma zbierac a co nie... a funkcja "auto looting" jest po to ze ona ci sama idzie do potwora i zbiuera wszystko... nie potrzebne gdy masz cavebota... a jesli tam masz container 1 i dajesz ignore to sie nie dziwie ze ci nie zbiera... --->PAMIETAC! DAWAJ "CARRYING" JAK TEGO UZYWASZ...

Jokereq -> Zainstaluj TA w c:\program files\ Powinno pomoc ;]

Hellfire Elemental
12-03-2007, 18:23
Mam problem wyskakuje mi przy instalacji jakis brak pliku python 24 dll

Hellfire Elemental
13-03-2007, 13:00
PiLnE!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak tym Trenic bo nie moge ;/ a i jeszcze mam tibie auto 1.12.2

Morlord
13-03-2007, 19:38
wpisz w gogle pythin 2.4.3 jak dobze pamietaj i sciagnij to i zainstaluj (chodzi o twego pythona ktorego ci brakuje)

Jim91
18-03-2007, 12:19
a ja mam problem bot chodzi po mapie ale monster nie atakuje pomocy

Juz all jest ok..........xD

matadoo
18-03-2007, 16:19
napewno jest czyste to tibia auto xD ? :P

Joshamee
24-03-2007, 13:39
Witam. Mam Problem ^^ ( jak wiekszosc ). Mam kod aktywujacy do tego programu ale prawdopodobnie..... zly chociaz programik nawet dziala. Moje glowne pytanie to jak zmienic punkt 9 bo edytuje ten plik zapisuje go ale to i tak nic nie zmienia w programiku

img249.imageshack.us/my.php?image=problemuf8.jpg ( ze wzgledu na to ze nie moge wkleic pelnego URL to go troche skrocilem ^^ wystarczy przekopiowac do przegladarki. Wiecei jak to zrobic ??

PS. Jak właczyc bota jaskiniowego ^^ ??

Dzieki i pozdrawiam